چطور خودم را دوست بدارم؟

آیین و فلسفه

عنوان این مطلب شاید مهم‌ترین مبحثی باشد که در زندگی هر کس می‌توان به آن اشاره کرد. این مفهوم شاید بسیار کلی و گنگ به نظر برسد اما باید بدانیم که تا زمانی که انسان خودش را دوست نداشته باشد نمیتواند دیگران را آنگونه که لایقش هستند درک کند و دوست داشته باشد. همچنین باید بدانیم هیچ کسی نیست که پیش از آنکه از زندگی لذت ببرد به آرامش درونی و عشق به خویشتن دست نیافته‌باشد.

 

1- خود را بشناسید

برای این کار ابتدا از خود سوال بپرسید که چه کسی هستید؟ سوال بسیار ساده با پاسخی بسیار سخت که به قدمت هزاران سال انسان را در خود سردرگم کرده است. برای شروع بهتر است از موارد زیر کمک بگیرید: 

 - از احساس درمانی کمک بگیرید

 - برای اینکه بهتر به سوال "من چه کسی هستم؟" پاسخ دهید؛ به سوالاتی از قبیل "من کجا هستم؟" و یا "من چه چیزی هستم؟"  پاسخ دهید.

 

2- از یک دوست کمک بخواهید.

برای شروع می‌توانید از او بپرسید که چه کسی بهترین فرد برای کمک به شماست و یا اینکه چه کسی  شما را می‌شناسد؟

 

3-  لیستی از استعدادها و توانایی‌های خود تهیه کنید

در عین حال همیشه این را بدانید که تقریبا تمام آدمها 8 استعداد دارند که در آنها بسیار خوب هستند.

 

4- معنای واژگانی را که به عنوان ضعف برای خود تلقی کرده اید را بازیابید و در مورد آنها کمی عمیق تر بیاندیشید.

 

5- اکنون که لیستی از نقاط ضعف خود دارید و لیستی دیگر برای نقاط قوت؛ می‌توانید به خوبی خود را تحلیل کنید و واضح است که می‌توانید بهتر و قوی تر از قبل رفتار کنید. "بیشتر" با تکیه بر نقاط مثبت خود رفتار کنید. مثلا اگر شما در آواز خواندن خوب هستید و در نوشتن بد! نیازی نیست بیشتر به رفع بدخط بودن خود بپردازید؛ سعی کنید بیشتر آواز بخوانید.

 

6- در مورد نقاط ضعف خود به خاطر داشته باشید که دلیل اصلی اینکه نام ما انسان است و ربات و یا حیوان نیستیم، داشتن نقاط قوت در کنار نکات ضعف است! این خطاها و جبران‌های ماست که زندگیمان را معنا بخشیده است.

 

7- سعی کنید متواضع باشید و بدانید این موضوع برای دوست داشتن خودتان بسیار مهم است.

با تفکر و درک این موضوع که شما همه چیز را نمی‌دانید بسیار دوست داشتنی تر از قبل خواهید شد.  مثلی است که می‌گوید: "اگر یک ایده در نظر نخست احمقانه به نظر نرسد پس ارزشی برای فکر کردن ندارد!". به دیگران فرصت صحبت بدهید و سعی کنید حتی از گفته‌های نادرست آنها نکته‌ای را یاد بگیرید و از آنها تشکر کنید.

8- صداقت داشته باشید

قرار نیست شما با رک گویی کسی را از خود برنجانید و یا با گفتن بسیاری از سخن‌های دیگر و بی پرده صحبت کردن به فاش کردن رازهای دیگران بپردازید اما سعی کنید حتی چیزهای بسیار ساده و بی ارزش را نیز دروغ نگوئید. میتوانید برای این کار به جستجوی دلیل برای اینکه "چطور دروغ نگوئیم و چرا؟" بپردازید و دلیلی محکم برای صداقت بیابید. 

 

9- از گفتن نکات منفی خود و دنیای اطرافتان دست بردارید.

مثبت اندیشی تنها به معنای دیدن چیزهای خوشایند زندگی نیست اما معنای آن این است که باید تمام موارد چه مثبت و چه منفی را ببینیم.  اما منفی‌بافی صرفا به معنای دیدن نکات منفی زندگی خود و دیگران می باشد. 

 

10- با خودتان دوستانه صحبت کنید

مثلا وقتی اشتباه می کنید از جملاتی نظیر "چقدر من دیوانه ام!" و یا "چقدر من احمقم!" استفاده نکنید. 

 

11- هیچگاه به خود نگوئید "نمیتوانم!".

برای هربار گفتن این جمله حداقل بیست بار تکرار کنید "من می‌توانم چون باید بتوانم!" و نیز به هیچ‌کس اجازه ندهید که کاری که می‌توانید و نمی‌توانید را برای شما مشخص کند.

 

12- با خود در آرامش باشید! برای این کار می‌توانید از احساس درمانی کمک بگیرید.

 

13- در نهایت اینکه خود را به یادگیری مشغول کنید و به خود اجازه دهید تا تغییر کنید. 

برای این کار سعی کنید انگیزه داشتن در زندگی را در خود تقویت کنید

 

 

کلمات کلیدی
آرامش
خودآگاهی
زندگی فردی
افسردگی
برگرفته ازwikihow

آیا مطلب بالا از نظر شما مفید بود ؟

اگر دوست دارید، نظر خودتون رو درباره این مطلب بنویسید