چطور برای امتحان انگیزهام رو حفظ کنم؟
جملاتی مثل "بریدم"، "خسته شدم دیگه"، "جون ندارم"،"انگیزهام رو از دست دادم"!!! همگی از عباراتیست که هر کسی پیش از آزمون آن را عنوان میکند؛ البته اگر به درستی انرژی و انگیزهاش را در حالت تعادل نگه نداشته باشد! خصوصا چند هفته پیش از آزمون یعنی زمانی که مهمترین فرصت برای رقم زدن نتیجه امتحان است را از دست میدهد! در اینجا به چند راه ساده و کاربردی برای حفظ انگیزه اشاره کردهایم.

1- تحرک داشته باشید و هربار حداقل بین 15 الی 20 دقیقه استراحت کنید
دقت کنید که در میان بازههای مطالعه خود به گوش دادن موسیقی و یا دیدن تلویزیون و هرآنچه که فکر شما را به کار میگیرد و نیاز به تجزیه و تحلیل و درک ثانوی دارد نپردازید. در این میان میتوانید کمی قدم بزنید و یا میز خود را مرتب کنید و کمی نرمش کنید. حتی میتوانید مسواک بزنید و یا برای خود چای یا قهوه تهیه کنید. اما در هر صورت سعی کنید ذهن خود را کمی استراحت داده تا برای بازه بعدی آماده باشد.
- دقت کنید اگر مباحثی نیاز به یادگیری 3 ساعته یا 2 ساعته دارد شما باید بازه زمانی خود را طوری تنظیم کنید که تمام این سه ساعت را به طور پیوسته به مطالعه بپردازید. این کار به صرفه جویی در زمان و نیز بالا رفتن بهره فکری شما کمک زیادی میکند. بدانید که استراحت بیست دقیقه ای در زمانی ایدهآل است که شما مبحثی را تمام کرده باشید و سوالی در آن زمینه نداشته باشید چرا که این بیست دقیقه باید در استراحت باشید و نه به فکر کردن در خصوص مسائل مبحثی که در بازه پیشین به مطالعه آن مشغول بودهاید!
2- خوشبین باشید اما سخت تلاش کنید
یکی بزرگترین چالشهایی که سد راه افراد توانمند میباشد "ساده انگاشتن آزمون" است. این خوب است که شما توانایی یادگیری بالایی داشته باشید اما در عین خوشبین بودن و اعتماد به نفس لازم است سخت تلاش کنید و اصول صحیح یادگیری و مطالعه صحیح برای هر آزمون را رعایت کنید تا به آنچه که شایسته شماست دستیابید. شاید شما از جمله کسانی باشید که با اندکی مطالعه نمره قابل قبولی را کسب میکنید اما بدانید شما با مطالعه صحیح و وقت بهتر نمره بهتر و حق واقعی خود را بدست خواهید آورد؛ پس سعی کنید برای آزمون خود را آماده کنید.
از طرف دیگر اما عدهای اسیر استرس و بدبینی نسبت به آزمون میشوند؛ در عین اینکه بسیار تلاش کردهاند در نزدیکی زمان آزمون دست از مطالعه میکشند و دیگر تلاش نمیکنند. هرچند که شاید بیش از 70 درصد مباحث آزمون را مطالعه کرده باشند اما در نهایت به دلیل عدم برنامه ریزی و حفظ انگیزه صحیح، نا امید شده و خود را از "دور رقابت" به سادگی خارج میکنند. پس سعی کنید در عین امیدواری از حداکثر دانایی، توانایی و البته زمانی که دارید بهره ببرید.
3- گروهی درس بخوانید
همیشه اما گروهی درس خواندن به بهتر کردن انگیزه کمک نمیکند و این موضوع به تیپ شخصیت شما بستگی دارد. افراد درونگرا خصوصا انفرادی درسخواندن را به گروهی درس خواندن ترجیح میدهند و همچنین کسانی که هوش منطقی دارند در سکوت، بهتر مفاهیم را درک میکنند! اما در یک سخن کلی میتوان عنوان کرد کار گروهی اصولا به حفظ انگیزه بیشتر افراد کمک شایانی میکند. تمرکز بیشتر است چرا که چند فکر در یک راستا تشکیل یه خط مستقیم را میدهند! و در نهایت آنکه در وقت نیز صرفه جویی میشود چرا که چند فکر بهتر از یک فکر درک میکنند!
4- به قدر کافی بخوابید
اینکه شما چه ساعتی را اصولا برای خوابیدن شبهنگام انتخاب میکنید خود بسیار مهم است اما از آن مهمتر آن است که هر شب در همان ساعت بخوابید تا بدن شما به آن ساعت عادت کند. دقت کنید اگر چند روز را کمتر خوابیدید بدن شما چند هفته را باید در حالت عادی بخوابد تا بتواند این کسری خواب را جبران و به حالت عادی بازگردد! کودکان به چیزی در حدود 10 الی 11 ساعت خواب احتیاج دارند اما جوانان 8 الی 9 ساعت خواب برایشان کافیست. البته پس از انجام کارهای فکری و فشار روانی زیاد ممکن است این مقدار مورد احتیاج بدن و البته فکر؛ بیشتر نیز باشد.
نکتهای که در اینجا باید بدان توجه داشت استفاده از محرکهای کافئیندار برای کاهش میزان خواب میباشد. محرکهای کافئیندار شاید شما را تا پاسی از شب بیدار نگه دارند اما خواب اندک، شما را نیز بی تاثیر میکنند و این بدان معناست که شما صبح هنگام آن شادابی لازم برای شروع یک روز تازه را نخواهید داشت.
5- غذای سالم، سبک، با مواد اولیه تازه استفاده کنید.
پروتئین، فسفر، امگا3، سبزیجات و میوهجات، انواع ویتامینها خصوصا ویتامین ب، از جمله مواردی است که اصولا در ایام امتحان کمی بیشتر از سایر مواقع به آنها نیاز دارید. همچنین دقت کنید بیش از اندازه غذا خوردن نه تنها به شما سود بیشتری نمیرساند که خود نیز برای هضم شدن نیاز به انرژی قابل توجهی دارد! پس سعی کنید رژیم مناسبی داشته باشید تا همیشه سرحال و با نشاط باشید. همچنین در هنگام آزمون همیشه سعی کنید حتی اگر شده یک لیوان کوچک آب! اما با خود مقداری خوراکی ببرید!
6- برای دفع احساسات منفی چون استرس، عدم اعتماد به نفس و نا امیدی؛ سعی کنید از احساس درمانی استفاده کنید
همچنین میتوانید از اصولی که برای بالا بردن انگیزه خود در زندگی استفاده میشود نیز بهره ببرید؛ چرا که برخی از افراد دلیل اصلی بی انگیزگی و بی تحرکیشان، نداشتن انگیزه در تمام مراحل زندگی است! پس، انگیزه خود را در زندگی بالا ببرید!
آیا مطلب بالا از نظر شما مفید بود ؟
اگر دوست دارید، نظر خودتون رو درباره این مطلب بنویسید