چطور اتاقم را گردگیری کنم؟
هر کسی میداند یکی از چالشهای بزرگ زندگی مرتب نگاهداشتن اتاق شخصی است! با دستورالعملهایی که در این مقاله ذکر شده شما میتوانید همچون قدم زدن از مرتبکردن اتاق خود لذت ببرید :)

۱- موزیک روشن باشد!
قبل از اینکه کار خود را آغاز کنید حتما یک آلبوم یا گلچین خوبی از آهنگهای مورد علاقه خود آماده کرده و آن را پخش کنید.
۲- اگر اهل موسیقی نیستید!
اگر شما غیر از موسیقی وسیله صوتی یا تصویری دیگری دارید بهتر است از آن حتما کمک بگیرید! پادکست یا رادیو شاید برای شما دلچسب باشد اما در هر صورت کاری کنید که حواس و احساستان درگیر چیزی شود که باب میلتان است!
۳- پردهها را بکشید.
سعی کنی محیط اتاق را روشن نگه دارید. نور آفتاب در عین اینکه بسیار به بهداشت محیط کمک خواهد کرد شما را با انرژیتر از قبل کرده و باعث میشود کمتر خسته شوید. اگر در شب قصد مرتبکردن اتاق شخصی را دارید میتوانید لامپها روشن کنید.
۴- لیستی از اولویتها تهیه کنید.
سعی کنید لیست را بر حسب اولویت و از جای مشکلتر آغاز کنید. به طور مثال اگر میز و کشوی میز شما بسیار نا مرتب است بهتر است از کشوی میز آغاز کنید چراکه در حین مرتب کردن آن مجبور خواهید بود فضاهای دیگری را نیز اشغال کنید و برای مدت کوتاهی کمی نا مرتبتر کنید. همچنین اگر وضعیت اتاق به گونهای است که جایی برای بیرون آوردن وسائیل درون کشو نیست سعی کنید اول کمی محیط را مرتب کنید و بعد به مرتبسازی کشوی میز خود بپردازید!
۵- زمانی را برای استراحت و صرف وعدههای غذایی مشخص کنید.
این مدت زمان استراحت میتواند بسیار به کیفیت مرتبکردن اتاق شما منجر شود. سعی کنید حداقل بعد از هر دو ساعت حدود سهربع ساعت زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید.
۶- تنقلات فراموش نشود.
سعی کنید در هنگام مرتب کردن اتاق یا منزل، کمی تنقلات از میوه و بستنی گرفته تا نوشیدنیهای انرژی بخشی مثل قهوه و چای، در کنار دست خود داشته باشید.
۷- خود را وسائل سر گرم کنید!
اگر به آلبوم عکسی برخورد کردید آن را مرور کنید و لذت ببرید. اگر به سایز لباسهای خود اهمیت میدهید آنها را به ترتیب سایز مرتب کنید و یا از رنگبندی آن یک هارمونی بسازید و کمی سرگرمی ایجاد کنید.
۸- جعبههای خالی را نگه دارید و بیرون از اتاق خود بچینید.
سعی کنید طوری آنها را با اندازه محتلف آماده کنید که بتوانید به راحتی درون آنها وسائل خود را بچینید تا اگر لازم شد به جای دیگری از خانه و یا بیرون از خانه منتقل کنید.
۹- مرتب کردن تخت!
سعی کنید ملحفه و پتوی تازهای را بر روی آن بیاندازید چراکه باید احساس تازگی را در اتاق خود ایجاد کنید.
۱۰- هر چیزی را سر جای خود قرار دهید.
سعی کنید وسائل را از جای معمول خود جابجا نکنید. اما دقت کنید اگر به طور مثال جای لوازم تحریر بر روی میز مناسب نیست میتوانید از وسیله بهتری برای این کار استفاده کنید یا لوازم اضافی را بردارید! همچنین برای بسته شدن کشوی میز میتوانید از نظم و ترتیب دقیقتری بهرهببرید و یا تعدادی از وسائل را جابجا کنید.
۱۱- در بستهبندی کردن وسائل مثل هر کار دیگری منطق داشته باشید!
جعبه و کیسههای وسائل نه خیلی پر و نه خیلی خالی باشند. با این کار نه اصراف کردهاید و نه به آن وسائل آسیب زدهاید.
۱۲- برای چیدن لباسها در کمد
دقت کنید که لباسهای نازکتر را در کنار هم و لباسهای که احتمال چروک شدنشان کمتر است را در کنار هم قرار دهید. همچنین لباسهایی که به تازگی آنها را شستهاید را در کنار هم و لباسهایی که مدتی است از آنها استفاده میکنید را در کنار هم قرار دهید.
۱۳- اگر ظرف کثیفی در اتاق هست
سعی کنید ظروف کثیف را به بیرون از اتاق انتقال دهید. سعی کنید اگر در حین تمیز کردن منزل یا اتاق خود هستید شستن ظروف را به زمان دیگری موکول کنید چرا که باعث خستگی شما خواهد شد.
۱۴- اکنون نوبت تمیز کردن زیر تخت و میز است.
اگر وضعیت اتاق کمی بهتر شده میتوانید به زیر میز و صندلی و البته تخت خود توجه کنید. اگر در زیر تحت خود وسائلی قرار میدهید مثل چمدان یا جعبههای خالی وسائل برقی منزل! اکنون وقت مرتب کردن آنهاست.
۱۵- در ابتدا وسائل را با خیال راحت و نا مرتب جمع آوی کنید.
اگر وسائل اضافی را در جعبه ای جداگانه قرار میدهید، سعی کنید در ابتدا آنها را به طور نامرتب قرار داده و بعد که اتاقتان مرتب شد میتوانید آنها را در جعبه مورد نظر مرتب کنید.
۱۶- اگر حال کلی اتاق مرتب شده.
اکنون وقت بازکردن وسائلی است که در جعبه قرار داده و به جای دیگری انتقال دادهاید. به طور مثال اگر کتابی را در جایی از اتاق پیدا کرده بودید و آن را در جعبهای جداگانه قرار دادهاید میتوانید اکنون آن را به کتابخانه شخصیتان منتقل کنید.
۱۷- جعبههای مربوط به وسائل اضافی را مرتب کنید.
این کار ضروری است چون اگر این جعبهها مرتب نباشند و در جای مشخصی قرار نگرفته باشند در هنگام نیاز به یکی از وسائل درون آن مدت زمان زیادی را باید صرف یافتن وسیله مورد نظر خود کنید.
۱۸- چیدمان داخلی کمدها را بهتر کنید.
اگر میخواهید کمی وضعیت اتاق بهتر شود میتوانید حالات مختلف چیدمان وسائل در کمد یا کشو را امتحان کرده و بهترین حالت را برگزینید.
۱۹- دقت کنید اگر به وسائلی برخورد کردید که مدتهاست از آنها استفاده نکردید.
این وسائل اگر غیر قابل استفاده هستند آنها را دور بریزید و اگر تمیز هستند اما با اینجال از آنها سالهاست استفاده نکردهاید آن را به کسانی دهید که میتوانند از آن استفاده کنند.
۲۰- کتابخانه
کتاب ها و مجلات را نیز مرتب کنید و سعی کنید هر کدام را با موضوعات مرتبط در کنار هم قرار دهید که یافتن کتاب مورد نظر راحتتر و البته سریعتر باشد.
۲۱- از همه فضا استفاده کنید.
روی میز خود را مرتب کنید و از همه فضای روی آن استفاده کنید. اگر وسیلهای برای مرتب سازی و نگه داشتن مداد و خودکار برای روی میز ندارید میتوانید از یک لیوان ساده برای این کار بهره ببرید.
۲۲- وسائلی که خیلی ظاهر نامرتبی دارند را نظم دهید.
به طور مثال قاب عکسهای رومیزی را با نظمی که دوست دارید بچینید؛ این کار باعث میشود نمای اتاق شما بهتر از قبل شود.
۲۳- اکنون وقت گردگیری اتاق است.
سعی کنید با دستمال یا گردگیر اتاق خود را ابتدا گردگیری کنید.
۲۴- بعد از گردگیری جارو بزنید.
علت اینکه ابتدا باید گردگیری کنید و بعد اتاق را جارو بکشید این است که گاها گرد و خاک زیادی از روی میز و صندلی و ... بر روی زمین میریزد و میباید جارو کشیدن را به بعد از گردگیری کل اتاق موکول کرد.
۲۵- پاک کردن شیشهها
اکنون میتوانید در اتاقی تمیز شیشه ها را با دستمالی خیس پاک کنید. برای این کار میتوانید از کاغذ نمدار استفاده کنید یا از شیشه پاککن استفاده کنید.
۲۶- دستگیره درب ورودی
میتوانید برای تمیز کردن بهتر دستگیر درب ورود از محلول سرکه و آب استفاده کنید.
۲۷- در نهایت سطح زباله اتاق را خالی کنید در صورت لزوم میتوانید از اسپری خوشبو کننده اتاق استفاده کنید.
اگر در اتاق خود وسیلهای مثل کامپوتر دارید که نیاز هست آن را تمیز کنید میتوانید از دستورالعمل پاک کردن لپتاپ یا کامپیوتر خانگی استفاده کنید. همچنین دقت کنید تمیز کردن وسائل درون اتاق و یا روشن کردن عود و نیز استفاده از اسپری خوشبو کننده تازگی و نشاط را به اتاقتان بازخواهد گرداند.
آیا مطلب بالا از نظر شما مفید بود ؟
-
27 آبان 1396
پیمان
سلام خیلی جالب بود کار پیش پا افتاده اما با برنامه ریزی مرسی
اگر دوست دارید، نظر خودتون رو درباره این مطلب بنویسید