چطور بفهمم تیپ یادگیریم چیست؟

تحصیل و آموزش

مدل یادگیری آدم‌ها اندکی با هم متفاوت است. آیا از آن دسته از افراد هستید که با صدای بلند به خواندن مطالب مشغول می‌شوید؟ یا از آن دسته از افرادی هستید که برای یادگیری واژه های زبان انگلیسی معمولا نشانه‌گذاری می‌کنند؟ با دانستن این موضوع که به کدام دسته از تیپ‌های یادگیری تعلق دارید می‌توانید از زمانی که برای یادگیری، کار، مطالعه و یا آموزش در نظر می‌گیرد بهتر استفاده کنید.

1- در خصوص انواع شیوه‌های یادگیری کمی تحقیق کنید.

به طور مثال با استاد خود و یا جستجو در اینترنت سعی کنید متوجه هوش‌های هشت‌گانه و نیز انواع یادگیری شوید و کمی در خصوص تفاوت‌های آن فکر کنید.  ما در این مقاله به توضیح انواع تیپ‌های یادگیری پرداخته ایم. لازم است بدانید که شما لزوما متعلق به یک دسته از انواع تیپ‌های یادگیری نیستید بلکه ممکن است به سه و یا حتی چهار دسته از این انواع تعلق داشته باشید. 

 

2- از آنجا بیشتر مردم هوش تصویری دارند؛ ابتدا هوش تصویری خود را آزمایش کنید.  

بعد از کمی تحقیق و بررسی در مورد انواع هوش حتما دریافته اید که هوش تصویری در واقع بخاطر سپردن کلمات و یا مفاهیم با استفاده از تصاویر مرتبط می‌باشد. برای این کار کافیست کمی به نوع مطالعه خود دقت کنید تا متوجه شوید که آیا در هنگام خواندن و مطالعه، تصاویر و نمودارها بهتر کمک می‌کنند یا خواندن متن مطالب؟  آیا دیدن تصاویر زودتر شما را با مفهوم مطالب آشنا می‌سازد یا خواندن متن؟  یکی از نشانه های جالب اشخاص با هوش تصویری این است که  اکثر مسیریابی‌ها را غریزی انجام می‌دهند. به طور مثال وقتی از در آسانسور خارج می‌شوند می‌دانند به کدام سمت حرکت کنند و نیازی به فکر کردن و به یاد آوردن مسیری که دفعه قبل از آن عبور کردند ندارند.  همچنین برای به خاطر سپردن اعداد معمولا آنها را تصور می‌کنند. 

 

3- اکنون هوش شنوایی خود را آزمایش کنید.

این بدان معنا نیست که شما هوش تصویری ندارید! بلکه  شما با موسیقی و شنیدن صحبت‌ها و گفته‌ها، بهتر می‌توانید مطالب را بیاموزید و به خاطر بسپارید. برای این آزمایش شما می‌توانید به شنیدن کتاب‌های صوتی بپردازید و دقت کنید که آیا می‌توانید مطالب را به خاطر بسپارید یا خیر؟  اگر شما از آن دسته از اشخاصی هستید که برای متوجه شدن یک مطلب‌ باید آن را با صدای بلند بخوانید و یا معمولا هنگام کار با خود صحبت می‌کنید احتمالا جزو این گروه هستید. برای استفاده بهتر از این چنین هوشی سعی کنید مطالب را با ریتم بخوانید و در حین کار کمی برای خود زمزمه کنید. اگر با "بلند صحبت کردن" کمی برای خود و  دیگران مشکل ایجاد کرده‌اید پیشنهاد می‌کنیم: "دریابید که چطور با صدای بلند فکر نکنید!!!"

 

4- آموزش لغوی.

این نوع هوش و یادگیری در کنار هوش تصویری رایج‌ترین نوع حافظه و استعداد یادگیری است که می‌توان به آن اشاره کرد. آیا از آن دسته از افرادی هستید که معمولا برای خود به چند مدل، یک مفهوم را توضیح می‌دهید؟ این دسته از افراد معمولا از عبارات "یا به عبارت دیگر..." و نیز "برای من لغت به لغت توضیح بده..." زیاد استفاده می‌کنند و معمولا از فعالیت‌های گروهی و همایش‌ها لذت می‌برند.  برای استفاده بهینه از چنین توانمندی خاصی سعی کنید هنگام خواندن مطالب کمی خلاصه‌نویسی در کنار آن داشته باشید. همچنین سعی کنید برای خود به چند روش یک موضوع را توضیح دهید. 

 

5- استفاده از تحرک برای یادگیری، نوع دیگری از انواع توانمندی ذهنی فردی است.

شاید شما نیز از آن دسته از افرادی باشید که برای یادگیری و خواندن مطالب و درک آنها باید راه بروند.  این دسته از افراد معمولا زیاد قدم می‌زنند و برای خود مفاهیم را توضیح می‌دهند و یا اینکه استفاده از فلش کارت بسیار به آنها کمک می‌کند.  شاید جالب باشد که بدانید این دسته از افراد معمولا نشستن و نگاه کردن طولانی مدت به نوشته‌ها را کاری دشوار می‌دانند و معمولا در این مواقع به شدت عصبی می‌شوند. این افراد بهتر است همچنان از فلش کارت استفاده کنند و سعی کنند به هنگام مطالعه کمی قدم بزنند.  باز هم تکرار و تاکید می‌کنیم که لزوما شما تنها جزو یک دست از این انواع تیپ های  یادگیری نیستید که ممکن است از دو و یا سه متد از انواع هوش استفاده کنید و یادگیری خود را بهتر کنید. 

 

6- نوع دیگری از انواع تیپ‌های یادگیری استفاده از هوش منطقی است.

این دسته از افراد معمولا با استفاده از "در کنار هم قرار دادن مفاهیم" و ایجاد ارتباط میان آنها می‌توانند همه چیز را به خاطر بسپارند. به طور مثال لغات انگلیسی را می‌توانند با نشانه‌گذاری به خاطر بسپارند و یا برای به خاطرسپردن مفاهیم تصویری معمولا به قسمتی از آن نگاه می‌کنند و سعی در ایجاد ارتباط میان سایر قسمت‌های تصویر با آن قسمت می‌کنند.  نکته کاربردی برای این دسته از افراد استفاده از نشانه‌گذاری برای به خاطر سپردن و نیز ایجاد ارتباط میان مفاهیمِ نوشته‌ها برای درک‌کردن موضوعات است.  به طور مثال برای یادگیری لغات انگلیسی سعی کنید با تکیه بر یافتن کلمات مترادف و نیز متضاد آن کلمه؛ واژگان را بهتر به خاطر بسپارید. 

 

7- هوش جمعی

دسته دیگری از انواع هوش می‌باشد که معمولا این دسته از افراد در میان جمع بودن را، به منفرد بودن و تنهایی مطالعه کردن ترجیح می‌دهند. سعی کنید از این به بعد دقت کنید که آیا در جمع و بحث کردن با دیگران، بهتر مطالب را می‌آموزید و یا در تنهایی و خلوت؟  اگر از آن دسته از افرادی هستید که معمولا سایر افراد برای توضیح مفاهیم از شما کمک می‌خواهند؛ احتمالا جزو این گروه از آدمها با چنین نوعی از هوش هستید. برای استفاده از این نوع شخصیت و بهینه‌سازی یادگیری خود، سعی کنید از فعالیت گروهی اجتناب نکنید و با دوست  و یا همکار خود به تحصیل و یا کار بپردازید. 

 

8- آموزش در سکوت و تنهایی.  

آیا از وقت گذاشتن برای فکر کردن به موضوعی خاص لذت می‌برید؟ آیا معمولا ساعتها غرق در فانتزی‌های خود می‌شوید و از تخیلات خود لذت می‌برید؟  شما جزو این دسته از افراد هستید. این دسته از افراد معمولا اهداف فردی را به اهداف جمعی ترجیح می‌دهند و برای زندگی خود کاملا مستقل برنامه‌ریزی می‌کنند. اگر جزو این دسته از افراد هستید می‌توانید برای مطالعه به مکان‌های خلوت بروید و سعی کنید با دیگران بحث نکنید! برای درک مطلب سعی کنید عمیق تر مطالعه کنید و زمان بیشتری را صرف خواندن موضوعات کنید و بجای تصاویر ، سعی کنید در سکوت به عمق نوشته‌ها پی ببرید. برای یادگیری از مثال‌ها عملی ذهنی بهره ببرید. 

 

9- سعی کنید انواع تیپ‌های شخصیت را که به آنها تعلق دارید را بشناسید و راهکارهای استفاده بهینه از آنها را با هم ترکیب کنید.

به طور مثال اگر هم تحرک به شما کمک میکند و هم هوش شنیداری دارید؛ بهتر است در هنگام قدم زدن به گوش دادن کتاب‌های صوتی بپردازید. این کار به شما کمک می‌کند که نه تنها خود را بهتر بشناسید که از زمانی که برای مطالعه و کار در نظر گرفته اید بهتر بهره برید. 

 

10- سعی کنید برای دیگران توضیح دهید و با این کار اعتماد به نفس خود را بالا برید.

شک نکنید که توضیح دادن یک موضوع به دیگران، به یادگیری خودتان و البته توان یادگیریتان نیز کمک میکند.  اما همیشه لازم نیست فردی که مخاطب شماست همکار و یا همکلاسی شما باشد. به طور مثال اگر شما مهندس هستید و نکته ای جالب در خصوص اتومبیل را دریافته اید می‌توانید با دوست خود در میان گذارید و یا اگر دانشجوی پزشکی هستید و نکته ای بهداشتی را یادگرفته‌اید می‌توانید آن را با عضوی از خانواده در میان بگذارید. این کار به شما کمک می‌کند تا موضوع را بهتر یاد بگیرید و از این به بعد، با احساس و انگیزه بهتری به یادگیری بپردازید. می‌توانید برای این کار با پرسیدن یک سوال از دوست و یا عضوی از خانواده، او را نسبت به دانستن معلومات، بیش از پیش کنجکاو کنید. 

کلمات کلیدی
خودآگاهی
آموزش
تحصیل
برگرفته ازwikihow

آیا مطلب بالا از نظر شما مفید بود ؟

اگر دوست دارید، نظر خودتون رو درباره این مطلب بنویسید