تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر انسان؛ گزارشی از IEEE
بدن ما انسانها یک سیستم زیست الکتریکی است؛ در صورتی که در معرض امواج الکترومغناطیس باشیم سیستم الکتریکی بدنمان تخریب و ممکن است به مرگ دچار شویم!
طبیعت و علوم پایهفناوری و توسعهپزشکی و روانشناسی
پژوهشایده برای پایان نامه

در این گزارش یک تحلیل کامل بر روی امواج و تشعشعات الکترومغناطیس انجام شده که امروزه بخشی از زندگی روزمره انسانها هستند. لازم به ذکر است دستگاههایی که این امواج را ساطع میکنند در حالتی بررسی شدهاند که بیشترین میزان خروجی این امواج را داشتهاند؛ همچنین در این بررسی یک حالت ایدهآل از یک اتاق ۱۵*۱۸ ارائه شده که حتی در صورتی که این اتاق به طور کامل تجهیزات الکترونیکی را در خود داشته باشد کماکان آسیبی به بدن انسان حاضر در آن نزند. در نهایت آنکه یک ایدهپردازی برای آینده این مطالعه و روند استفاده از تکنولوژیهای مربوط، صورت گرفته که در رابطه با استفاده از امواج مایکرویو رها شده در فضا از طریق دریافتکننده مبدل و تبدیل آنها به جریان و سپس صرفهجویی در مصرف برق میباشد.

تاثیر بر روی گیاهان و در نهایت بر روی انسانها
چگونه در مقابل این تششعات از خود محافظت کنیم؟
مقدمه
آنچه که به عنوان میدانهای مغناطیسی شناخته میشود بیش از حد تصورمان در اطراف ماست. انسان برای راحتی زندگی تحت عنوان پیشرفت تکنولوژی به بررسی و بهرهبرداری از صنعت الکترونیک پرداخت و با وجود موفقیت در این عرصه به طور همزمان محیطی از تشعشعات الکترومغناطیسی را نیز ایجاد کرده است. این امواج و تشعشعات، احتمال ایجاد مشکلات فیزیکی و عصبی را برای انسانها ایجاد میکند؛ هسته ی مرکزی زمین از نیکل و آهن است و لایهی یونوسفر جو نیز یک لایه باردار است. رزونانس بین هسته مذاب زمین و این لایه باردار موجب ایجاد پالسهایی با فرکانس متوسط ۱۰ هرتز میشود. این در حالی است که حتی اگر برای زمانی کوتاه در معرض این پالسها قرار بگیریم احساس ناراحتی کرده و حتی میتوانند کشنده باشند. آنچه که لازم است بدانیم این است که بدن انسان نیز یک سیستم زیستالکتریکی است (به طور مثال قلب و و مغز) و بدیهی است که اگر در معرض این امواج الکترومغناطیسی قرار داشته باشیم، سیستم الکتریکی بدن به شدت تخریب میشود.
منابع امواج الکترومغناطیسی
نیاز روز افزون به مدرنیته در اواخر قرن بیستم، خطر رشد نرخ بالایی از امواج الکترومغناطیس که توسط بدن انسان جذب میشود را تشدید کرد. اختراع و استفاده روز افزون از دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون و مایکرویو، خطوط انتقال نیرو، سشوار، ساعتهای دیجیتال و مهمتر از همه تلفنهای همراه، شرایط را بدتر نیز کرد. این دستگاهها تشعشعات الکترومغناطیسی با فرکانس بالا را از خود منتشر میکنند؛ به گونهای طراحی شدهاند که جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل کرده تا میزان توان مصرفی را به کمترین میزان ممکن برسانند و بدین ترتیب امواج الکترومغناطیس منتشر شده افزایش مییابد. مهمتر آنکه امواج EM زمانی که در فاصله ی 20متری منتشر شوند خطرناکتر نیز هستند و میتوانند موجب سوزاندن سلولهای بدن انسان شده و مولکولهای مختلف را به یون تبدیل کنند که همین موضوع باعث ایجاد اختلال در فرایندهای مختلف بدن میشود. مشکلاتی از قبیل دلدرد، یبوست، اسهال و ... نیز از عوارض حضور در جایی است که این امواج را تجربه میکنیم و در نهایت آنکه این امواج میتوانند موجب جهش در DNA ما شوند. حتی یک فلز کوچک که در لباس ما قرار گرفته است ممکن است در طول خواب موجب ایجاد انواع تومورها و یا سرطان در بدن ما شود چراکه بدن انسان در حالت خواب است و میدانهای ایجاد شده در فلزات، در اثر تشعشعات دستگاههای الکترونیکی اطراف ما موجب میشود که امواج الکترومغناطیسی، تماس مستقیم با بدن ما داشته باشند. به عنوان دستهبندی میتوان گفت این امواج در حالت کلی به دو دسته تقسیم میشوند: ۱.امواج با فرکانس بالا ۲. امواج با فرکانس پایین. معمولا موجها با فرکانس پایین تاثیر زیادی ندارند و در واقع این امواج با فرکانس بالا هستند که از مایکرویو، خطوط نیرو و تلفنهای همراه منتشر میشوند و بیشترین خطر را دارند.
خطرات سلامتی در اثر امواج EM
امواج الکترومغناطیسی موجب اخلال زیستی در سیستم بدن انسان میشوند. اصلی ترین تاثیر آنها، تاثیر بر مغز، قلب و بانوان باردار است و در صورتی که بیشتر از 10mG ( میلی گاوس ) در معرض این امواج باشیم، دچار سرطان سینه و تومورهای مغزی میشویم. در صورتی که میزان تشعشع به بیش از 16mG افزایش پیدا کند، احتمال سقط جنین نیز افزایش مییابد. اینها تاثیرات امواج با فرکانسهای بالا است. حتی امواج با فرکانس پایین نیز میتوانند موجب مشکلات هورمونی بشوند. تولید هورمون "ملاتونین " در اثر این امواج با اخلال روبرو شده و میتواند موجب بیماری آلزایمر، پارکینسون و دیگر مریضیهای عصبی و چشمی بشود. آسیبهای ژنتیک نیز شدید ترین آسیبهایی هستند که حتی بعد از چندین نسل نیز درمان نمیشوند، مانند تراژدی گاز بوپال در هندوستان که در سال 1984 رخ داد.
تاثیر بر ژنها : بسیاری از بیماریها مرتبط به آسیب ژنها و یا DNAها میباشد. هنگامی که یک DNA دچار تغییر شود، در اولین گام دوباره خودش را تولید میکند و این گام نخست سرطان است. موجها با فرکانس پایین و امواج رادیویی با سیستمهای ارتباطی تلفنهای همراه تداخل کرده و موجب افزایش احتمال رشد سرطان میشود. حتی در بعضی شرایط آسیب به رشتههای DNA موجب از دست رفتن ویژگیهای وراثتی میشود. هنوز تضادهایی بین دانشمندان مختلف در رابطه با تاثیر این امواج بر ژنها و فیزیولوژی سلول، وجود دارد.
تاثیرات عصبی: در صورتی که در معرض امواج EM قرار بگیریم، مرگ نورونها در مغز رخ میدهد. یک پروتئین به نام ملاتونین وجود دارد که در مغز تولید میشود و از مغز در برابر بسیاری از بیماریها مانند آلزایمر محافظت میکند. قرار گرفتن در معرض امواج با فرکانس پایین موجب کاهش سطح تولید ملاتونین میشود. از این رو سیستم ایمنی در برابر این چنین بیماریها، از بین میرود. نه تنها سطح کلسیوم سلولهای مغز کاهش پیدا میکند که موجب کاهش بیشتر سطح اکسیژن میشود، بلکه ممکن است موجب ایجاد حالت کما در فرد شود. همچنین، ممکن است بعضی سمها در سلولهای عصبی مغز ایجاد شود که موجب بلوکه شدن نورونها و گاهی مرگ فرد میشود. این امواج همچنین موجب ایجاد اخلال در جریانهای الکتریکی ایجاد شده در مغز برای کنترل کلی بدن میشود که میتواند بدن را فلج کند.
تنشهای فیزیولوژیکی بر بدن انسان: بدن انسان به گونهای طراحی شده است که بتواند نسبت به تمام تغییرهای جوی به خوبی تطبیق یابد. بدن انسان میتواند به راحتی با تغییر در فشار، دما، رطوبت و دیگر تغییرات محیطی تطبیق یابد. اما در صورتی که بدن انسان در معرض امواج EM قرار بگیرد، این امواج موجب ایجاد تنش در پروتئینهایی میشود که به سرعت آزاد میشوند و در صورت تماس طولانیتر با این امواج این پروتئینها دیگر نمیتوانند در برابر آسیبهای ایجاد شده مقاومت کنند. حتی تماس با این امواج در سطح 5-10 mG ممکن است موجب آسیب به این پروتئینها شود.
فقدان در سیستم ایمنی: بدن انسان یک سیستم ایمن در برابر تشعشعها، عوامل بیماری زا و میکروبهاست. امواج EM در جو موجب رها شدن موادی مانند هیستامینها در بدن شده که موجب ورم و التهاب داخلی میشود. این امواج موجب حساسیت شدید، آسیب به بسیاری از اندامهای در بدن و حتی بسیاری از سلولها از هم گسسته و یونهایی را ایجاد میکنند که موجب واکنشهای شیمیایی در بدن شده و ممکن است سوزش و مشکل ایجاد کند.
تاثیر بر بانوان باردار : تلفنهای همراه تشعشعهای مایکرویو را از خود منتشر میکنند که در طیف 800-900 mGH قرار دارد. نرخ جذب این امواج توسط بدن توسط نرخ ویژه ی جذب ( SAR ) تعیین میشود که در واحد (w/kg) مشخص میشود. نظارت الکترونیکی ضربان قلب جنین یکی از روشهای معمول برای ارزیابی سلامت جنین است. تاثیرهای زیستی که در اثر تماس بافت با انرژی RF ایجاد میشود را تاثیرات " گرمایی " مینامند. اما مطالعات نشان داده است که تاثیرات زیستی ممکن است بدون گرم شدن بافت نیز رخ بدهد که به این تاثیرات، " تاثیرات غیر گرمایی " گفته میشود. تاثیرات گرمایی، همان اصلی است که برای گرم کردن غذا در فرهای مایکرویو(مایکروفرها) استفاده میشود. به خصوص چشمها و بیضهها در برابر این امواج آسیب پذیر هستند زیرا جریان خون در آنها بسیار کم بوده و نمیتوانند بار گرمایی ایجاد شده را منتقل کنند. مطالعات نشان میدهد که سطح انرژی RF موجود در محیط کمتر از حدی است که بتواند موجب ایجاد اثر گرمایی شود. تاثیرهای غیر گرمایی نیز شامل تاثیر بر غشا، تاثیر بر سلامت، سلامت سد خونی مغزی، تاثیر بر هدایت سیگنالهای زیستی، تاثیر بر پاسخهای تکثیر سلول، تاثیر بر سیستم ایمنی، سیستم عصبی و انتقال دهندههای عصبی، میباشد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که تلفنهای همراه را میتوان در زمان حاملگی استفاده کرد. با این وجود که حصول اطمینان در رابطه با امنیت این تکنولوژی در استفاده کوتاه مدت ایجاد شده است، اما نمیتوان در رابطه با اثرات استفاده از این تکنولوژی در استفاده طولانی مدت نظر قطعی داد. میتوان از بستههای هندزفری استفاده کرد تا SAR ( میزان جذب ویژه ) در سر را کاهش داد اما ممکن است میزان SAR برای دیگر قسمتهای بدن افزایش یابد، که ممکن است در دورانی مانند دوران بارداری مشکلزا باشد.
نتایج آزمایشی
امواج EM از تمام دستگاه های الکترونیکی ساطع میشود اما دستگاههایی مانند تلویزیون و مایکرویو حتی زمانی که خاموش هستند نیز این امواج را منتشر میکنند در حالی که لامپها و مهتابیها تنها زمانی این امواج را منتشر میکنند که از آنها استفاده شود. میزان میدان در فاصله 4 متری از یک مایکرویو 6.5 mG است. همانطور که ما قبلا بیان کردیم، این میزان تشعشع می تواند برای ایجاد تنشهای فیزیولوژیکی کافی باشد و می تواند موجب حالت گیجی در فرد شود. حتی تلفنهای همراه نیز در پمپ بنزین ممنوع شده است. دلیل این موضوع تشعشعات خارج شده از تلفن همراه است که میتواند موجب آتش سوزی شود. یک آزمایش ساده میتواند شدت تشعشعات خارج شده از تلفنهای همراه را نشان دهد. یک ظرف فلزی را بردارید و کمی فویل آلومینیومی در آن قرار دهید قطرههای بنزین را روی آن بریزید. سپس یک تلفن همراه را نزدیک آن بیاورید و با آن تلفن تماس برقرار کنید. زمانی که تلفن زنگ میخورد تشعشع از آن خارج میشود و این تشعشعها موجب سوزاندن فویل بعد از حدود 5 دقیقه شده و بعد از حدود 8 دقیقه فویل آتش میگیرد.
بد ترین تاثیر توسط خطوط نیرو و انتقال دهندههایی ایجاد میشود که در مکانهای عمومی قرار گرفتهاند. افرادی که در محیطهای اطراف این فرستندهها قرار دارند عموما احساسی مانند ناراحتی و استرس در طول روز دارند. این افراد با احتمال بیشتری به سرطان و تومور مبتلا میشوند و در معرض بیماریهای عصبی قرار دارند. حتی در فاصله حدود 100 متر، شدت تشعشع الکترومغناطیسی متوسط ایجاد شده حدود 28mG میباشد. این چنین شدت بالایی میتواند موجب ایجاد سرطان، تومور، حملههای قلبی، ناباروری و سقط جنین شود. این میزان تشعشع همچنین میتواند موجب از دست رفتن حافظه، افسردگی و مشکلات عصبی شود. این چنین شدت تشعشع همچنین میتواند موجب آسیب بینایی بشود و حتی خطوط نیروی زیر زمینی امن نبوده و همچنین میدانهای الکترومغناطیسی قوی ای را تولید میکند.
تاثیر بر روی گیاهان و در نهایت بر روی انسانها
در یک مطالعه که در میشیگان انجام شد، مشخص شد که گیاهانی که در نزدیکی یک آنتن فرستنده رشد میکنند، به طور غیر معمول سریعتر رشد میکنند. این انتن امواج مایکرویو از خودش ساطع میکند و از این رو میتوان نتیجه گرفت که امواج مایکرویو و یا به طور کلی امواج الکترومغناطیس، تقسیمهای سلولی را تسریع میکنند. این تقسیم سلولی معمولا یک عامل مفید نیست و میتواند تاثیر مستقیمی بر سلولهای انسانی داشته باشد و ممکن است مشکلاتی مانند سرطان و یا تومور را در انسانها ایجاد کند. نه تنها این مورد، تاثیرات غیر مستقیم زیادی بر بدن انسان به دلیل تاثیر بر روی گیاهان دارد که. هنگامی که این تشعشعها از داخل غذا عبور میکند، بسیاری از مولکولها به یون تبدیل شده و غذا سمی میشود. این چنین غذاهایی ممکن است موجب ایجاد سرطان شود. گوشت غذایی است که بیش از بقیه مواد تحت تاثیر تشعشع قرار میگیرد. زمانی که گوشت فرآوری شده است و برای خوراک آماده میشود، پر از تشعشع و مواد رادیو اکتیو میشود. علت اصلی این مورد این است که زمانی که مواد رادیواکتیور از طریق گیاهان و غذاها به بدن انسان منتقل شود، میزان این مواد در بدن افزایش مییابد.

جدول1
جدول 2
شکل1 میدان مغناطیسی با توجه به دستگاهها
شکل 2 صفر فاصله از میدان مغناطیسی با توجه به دستگاهها
شکل3 میدان الکتریکی با توجه به دستگاهها
شکل4 صفر فاصله میدان الکتریکی با توجه به دستگاهها
نتایج و آزمایشها
آزمایشهای انجام شده برای میزان تشعشع الکترومغناطیسی با بیشترین مقدار انجام شده و فاصله افراد تا منبع تشعشع در حدی است که کمترین مقدار تشعشع جذب شود. اندازه گیری گاوسی و یا شار، نیز دستگاهی است که برای تعیین EMR در هر فاصلهای استفاده میشود. میتوان میزان شار را با واحدهای مختلفی اندازه گیری (V/m, m/G) کرد. در ابتدا دستگاه اندازه گیری گاوسی در نزدیک دستگاه قرار میگیرد تا مقدار آن چک شود. این مقدار در واقع بیشترین شدت تشعشع است که از دستگاه بیرون میآید. سپس دستگاه اندازه گیری گاوسی نیز از دستگاه دور میشود تا به فاصلهای برسد که هنوز میزان تشعشع به مقدار اولیه باشد ( در واحد mG ) و سپس این فاصله یاد داشت میشود. سپس قانون مربع معکوس اعمال و فاصلهای محاسبه میشود که تقریبا دیگر تشعشعها از بین برود. جدول 1 و جدول 2 بیشترین تشعشعها را نشان میدهد "شدت در ستون اول یعنی شدت تابش در نزدیکی دستگاه و فاصله ی متناظری تاثیر تابش تقریبا صفر است نیز در ستون دوم قرار میگرد.
بر اساس مطالعه ی بالا، گرافها برای نمایش تصویری رسم شده است. شکل 1 و شکل 3 بیشترین مقدار تشعشع تابش شده از دستگاههای متناظر را نشان میدهد و میتوان این تشعشعها را تشعشع در نزدیکی دستگاه نامید در حالی که شکل 2 و شکل 4 فاصلهای را نشان میدهد که کمترین مقدار قابل اندازهگیری برای یک مرد جوان، ایجاد شده است.
تا کنون، فاصلهای که تشعشعهای هر دستگاه حرکت میکند، اندازه گیری شده است. در حقیقت یک مرد جوان جذب امن تا حدود 10mG دارد و برای یک کودک این مقدار 3mG است
بر اساس این اطلاعات، فاصله ای که برای جذب 10mG مورد نیاز است محاسبه شده است ؛ یک نمایه از یک اتاق 18*15 فوت مربع نیز برای کمترین مقدار جذب الکترومغناطیسی دستگاههای الکترونیکی نیز ارائه شده است. این اتاق شامل تمام دستگاههای رایج در خانه با کمترین اثر جذب بر انسان میباشد و میتوان در هر نقطه از ناحیه ی 7*7 فوت مربعی نشست. از محاسباتی که انجام شده است، میتوان یافت که موبایلها بیشترین تهدید را برای انسانها دارند و ازین رو باید در دورتری فاصله ممکن قرار بگیرند.

شکل۵ طرح از 18 * 15 اتاق FT2
چگونه در مقابل این تششعات از خود محافظت کنیم؟
زمانی که علم این چنین شرایطی را ایجاد کرده، حتما راه حلهایی نیز برای این تشعشعها در نظر گرفته است. مطالعات شدیدی بر روی جلوگیری و یا کاهش تاثیر موجهای EM و نیز اختراعاتی نیز در حوزههای مختلف مربوطه در ž#1580;هان انجام شده است. مهمترین اختراعات در این زمینه از آن HARPARD میباشد. در ادامه نیز محافظهای EMR میباشد که تقریبا میتوان از آنها برای تمام دستگاههای الکترومغناطیسی استفاده کرد. قبل از رفتن به کاربردهای این سوال ایجاد میشود که یک محافظ میدان الکترومغناطیسی واقعا چگونه کار میکند.
محافظت EMF : تشعشعات الکترومغناطیسی شامل میدانهای جفت شده الکتریکی و مغناطیسی هستند و میدانهای الکتریکی نیرویی را بر حامل بار با یک رسانا ایجاد میکنند. به محض این که میدان الکتریکی بر روی سطح یک رسانای ایده آل ایجاد شود، یک جریان الکتریکی را القا کرده که موجب جابجایی بارها در داخل رسانا میشود در نتیجه میدان الکتریکی داخلی را از بین برده و در آن نقطه جریان متوقف میشود. به طور مشابه، میدان الکترومغناطیسی متغیر جریانهادی ایجاد میکند که تا میدان مغناطیسی را کنسل کند. نتیجه این میشود که تشعشعات الکترومغناطیسی از سطح رسانا منعکس و میدانهای داخلی در داخل مانده و میدانهای خارجی در خارج باقی میماند.
چند کاربرد
Harpard : لپتاپها از خودشان میدانهای قوی مغناطیسی ساتع میکنند و گرمایی نامطلوب در زیر آنها ایجاد میشود. HARAPAD ( یک نوع صفحه ی محافظ ) به گونه ای طراحی شده است تا بتواند نسبت به میدانهای مغناطیسی به عنوان یک محافظ عمل کند. یک لایه از مواد محافظ در برابر میدانهای مغناطیسی است که با تکنولوژی بالا ساخته شده است و با پراکنده کردن میدان و گرما در محیط موجب کاهش تاثیرات منفی آن میشود. تشعشعات الکترومغناطیسی که از لپ تاپها می آید، 100 برابر قوی تر از حد مجاز تشعشع میباشد. این میتواند حتی در صورت صدمه شدید و طولانی مدت بر میزان تولید اسپرم تاثیر گذاشته و موجب ناباروری شود. بنابراین ما میتوانیم با استفاده از این صفحه ی محافظ که در زیر لپتاپ قرار میگیرد، از این گونه آسیبها اجتناب کنیم. زمانی که این صفحهها مورد مطالعه قرار گرفته بودند مشخص شد که لپتاپها تشعشع برابر 131 mG را به طور میانگین دارند و با استفاده از این صفحه ی محافظ میزان این تشعشع به 24mG میرسد.
پنجرههای فرهای مایکروویو : این پنجره یک صفحه فلزی است که پشت پنجره اصلی فرها قرار میگیرد. یک صفحه محافظ امواج EM است، که دارای سوراخهایی ریز تر از طول موج تشعشع میباشد تا بتواند این امواج را منعکس کند. شما ممکن است صفحات ماهواره ای را مشاهده کرده باشید که ساختار مشابهی دارند، که سوراخهای روی آنها برای طول موجهای بلندتر، بزرگتر است. این صفحه دارای دو بخش شفاف، یک صفحه بلوکه کننده مایکرویو و یک صفحه چسبنده شفاف گرمانرم ( ترموپلاستیک ) میباشد که فاصله بین صفحات را پر میکند. صفحه اولی بسیار نازک بوده و ضخامت لایه ی چسبنده ی گرمانرم نیز به ندرت از ضخامت صفحه ی اصلی بیشتر میشود. نازک بودن صفحه اولی به علاوه نازک بودن صفحه چسبنده میزان نشت امواج مایکرویو به بیرون را حداقل میکند. کل این سیستم در نهایت میتواند سطح تشعشع مایکرویو را به حد زیادی کاهش دهد.
کیف پول بلوکه کننده ی RFID : استفاده از برچسبهای RFID در کارتهای شناسایی، افزایش یافته است. حمله کنندهها قادر هستند تا اطلاعات ذخیره شده در این برچسبها را خوانده و از روی آنها کپی تهیه کنند تا بتوانند نسخههای کپی را برای سو استفاده بسازند. این کیف پولهای بلوکه کننده ی RFID تضمین میکنند که کارتهایی با برچسبهای RFID که در داخل کیف پول قرار گرفته اند را در زمانی که درب کیف پول بسته است نمیتوان مورد سرقت اطلاعاتی قرار دارد. این کیف پولها در واقع هر گونه RF به داخل کیف پول را بلوکه میکنند. این کیف پولها برای شش کارت، پول نقد و کارتهای تجاری و کارتهای شناسایی فضای کافی دارد.
امنیت کامپیوترها: این روش یک محافظت خاص الکترومغناطیسی برای کامپیوترها و کیبوردها ایجاد میکند که از نظارت منفعل که امکان سرقت پسورد و دیگر اطلاعات را فراهم میسازد، جلوگیری میکند؛ کیبوردهای عادی مصرفی این قابلیت را ندارند زیرا قیمت این فناوری بالا است. محافظت RF نیز برای محافظت تجهیزات پزشکی و داروخانهها مورد استفاده قرار میگیرد تا از آنها در برابر سیگنالهای تداخلی، شامل AM، FM و TV، خدمات اورژانسی، سیگنالهای تلفن همراه جلوگیری شود. همچنین از این تکنولوژی میتوان برای محافظت از تجهیزات در مراکز ارسال امواج AM، FM و یا TV نیز استفاده کرد.
دیدگاهی دیگر نسبت به تشعشعات
تا به اکنون ما مباحث زیادی را در رابطه با مشکلات سلامتی موجهای EM مطرح کردیم اما هر چیزی یک روی مثبت نیز دارد. در این میان، زمینه ای در علوم پزشکی وجود دارد که از زمانهای باستانی از امواج EM برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده شده است. در اواخر قرن 19 ام علوم پزشکی شروع به توسعه ی این زمینه کرد و یک دلیل اصلی پشت این قضیه، استفاده از تشعشعها الکترومغناطیس در تخریب سلولهای ناخواسته و بافتهایی بود که موجب مریضی میشد. انقلاب در این علم زمانی ایجاد شد که "Racameir" و "Pravaz" تخریب سلولهای سرطانی رحم را با استفاده از گرمایش میدان الکتریکی نشان دادند. سوراخ الکتریکی نیز یک تکنیک بود که برای تخریب بافتهای نامطلوب از طریق یک سوزن نوک تیز انجام میشد. این تکنیک شامل استفاده از یک سوزن و یا یک چاقو بود که به طور مستقیم با بافت مورد نظر تماس پیدا میکرد و آن را میسوزاند. این تکنیک در تخریب تومورها، سلولهای سرطانی و تخریب رشد قارچها بسیار مفید بود. حتی با استفاده از تاثیر ایجاد سوزش با استفاده از الکتریسیته مشکلات لخته شدن خون نیز بهبود پیدا کرد. این تکنیک حتی در آرام سازی و کمک به دردهای ماهیچه ای نیز بسیار کمک کرد. از همین تکنیک برای سوزاندن بافتهای چربی نیز استفاده شده است. دیاترمی نیز یکی دیگر از روشهای استفاده از این امواج است. این روش شامل گرمایش عمیق برای تخریب سلولها و کمک به بافتها است و در بیماریهایی مانند آرتریت، فلج اطفال و دردهای لگنی مورد استفاده قرار میگیرد.
دیدگاههای آتی
جو زمین پر از مایکرویوهای پراکنده است که هیچ استفادهای ندارند. علاوه بر این، این امواج محیط ما را آلوده کردهاند. امواج منتشر شده از دستگاههای الکترونیکی، برجها، خطوط انتقال نیرو و تلفنهای همراه همگی منابعی از تشعشع هستند که در ناحیه ی مایکرویو قرار دارند. میتوان با استفاده از این میدانهای پراکنده تولید توان کرد که برای این کار باید این امواج را توسط یک دریافت کننده، دریافت کرد و سپس با استفاده از یک تقویت کننده ی RF، آنها را تقویت کرد. موجهای تقویت شده سپس از یک میکسر عبور داده میشود که در ادامه ی آن یک تقویت کننده IF قرار گرفته است. اکنون این موج از یک دیود شاتکی عبور داده میشود که موجهای RF را به طور مستقیم به جریان تبدیل میکند. این سیستم ترکیبی از رکتنا ( نوعی مبدل ) و دریافت کنندههای ابر هترودین میباشد که برای تبدیل مستقیم امواج مایکرویو به جریان استفاده میشود. سپس میتوان این جریان را تقویت و یا مدوله کرده و از آنها برای بار و یا وسایل الکتریکی استفاده کرد.

شکل6 نمودار بلوک
-----
این مقاله در سال ۲۰۱۱ توسط توسط نشریه IEEE تحت عنوان" EFFECT OF ELECTROMAGNETIC RADIATIONS ON HUMANS: A STUDY" به چاپ رسیده که با تکیه بر ترجمه لغوی در مقالهکده ترجمه و در این صفحه آورده شده است. برای دسترسی به منابغ اصلی مقاله بهاینجا مراجعه کنید.
عنوان: EFFECT OF ELECTROMAGNETIC RADIATIONS ON HUMANS: A STUDY
ناشر: Nature
تاریخ انتشار: 2011 ,Jan
تعداد صفحات: 6
قیمت: 9500 تومان
تحقیقات پزشکیعوامل خطرمهندسیفیزیک
دانلود اصل مقاله به زبان انگلیسی